ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ίσως τα πιο ευαίσθητα πλάσματα του ζωδιακού. Αισθάνονται πιο έντονα από τους υπόλοιπους. Αυτό τους κάνει πιο ευάλωτους συναισθηματικά και για αυτό έχουν την ανάγκη να νιώθουν ασφάλεια. Όπως και ο κάβουρας (το σύμβολο του Καρκίνου), δημιουργούν ένα κέλυφος προστασίας γύρω τους, για να μην πληγωθούν. Συχνά αργούν να ωριμάσουν επειδή δυσκολεύονται να επεξεργαστούν τη ζωή συναισθηματικά. Αν πληγωθούν, ίσως και να συγχωρήσουν, αλλά δεν ξεχνούν ποτέ. 

Οι Καρκίνοι είναι οι πιο τρυφεροί γονείς, αν και ιδιαιτέρως προστατευτικοί, πολλές φορές ‘πνίγουν’ τα παιδιά με τα άγχη και τους φόβους τους. Η σύνδεση τους με την Σελήνη και τον κύκλο της, είναι πολύ έντονη και προσωποποιεί τον τρόπο που μεταβάλλεται ο ψυχισμός και η διάθεση τους.

Η Φεγγαρόπετρα είναι ιδιαιτέρως βοηθητική καθότι ηρεμεί τα συναισθήματα και τις υπερβολικές αντιδράσεις ανάλογα με τους κύκλους της Σελήνης. Η Φεγγαρόπετρα με Τουρμαλίνη, παράλληλα προσφέρει προστασία. Προάγει την ηρεμία, την ροή του συναισθήματος και βοηθάει τους Καρκίνους να πλοηγούνται στο ταξίδι αυτού του κύκλου. (Προσοχή όμως, ίσως κάποιες γυναίκες να βρίσκουν ότι η επαφή με αυτήν την πέτρα τις ευαισθητοποιεί ιδιαίτερα κατα την διάρκεια της Πανσέληνου ή κατα την πρώτη ημέρα του κύκλου τους.)

Η ζεστή ενέργεια της Καρνεόλης επαναφέρει την ζωτικότητα στους Καρκίνους έπειτα απο περιόδους συναισθηματικής αστάθειας. Παράλληλα ο Σελενίτης θα βοηθήσει ενθαρρύνοντας την πνευματική διαύγεια, καθαρίζοντας τη σύγχυση. 

Επειδή κρατούν απωθημένα, ο Μελί Ασβεστίτης θα τους γλυκάνει την καρδιά διαλύοντας παλιές πεποιθήσεις και πρότυπα. Φέρει την αφθονία μέσα από την προσπάθεια και έτσι τους ευεργετεί. Ο Ροζ Χαλαζίας επίσης ταιριάζει στους Καρκίνους, καθότι καθαρίζει (και ανοίγει) την καρδιά διδάσκοντας παράλληλα την αγάπη για τον εαυτό.

Οι Καρκίνοι είναι πολύ συνδεδεμένοι με το σπίτι τους. Κρατούν εκεί αναμνήσεις και αποκτήματα που τους θυμίζουν το παρελθόν. Αυτό τους χαροποιεί και τους προσφέρει ασφάλεια. Ίσως να προτιμήσουν έναν κρύσταλλο για τον χώρο τους, πάρα ένα κόσμημα!

*Αν δεν είστε Καρκίνος, πατήστε εδώ για το ζώδιο σας:

ΚριόςΤαύροςΔίδυμοςΛέωνΠαρθένοςΖυγός

ΣκορπίοςΤοξότηςΑιγόκεροςΥδροχόοςΙχθύς.

…και κάτι ακόμα.

Eπειδή δεν είμαστε μονάχα ο Ήλιος μας, καλό είναι να επιλέγουμε Κρυστάλλους σύμφωνα και με τους υπολοίπους πλανήτες του ζωδιακού μας.

Η Σελήνη αντικατοπτρίζει τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Ο Ερμής τoν τρόπο που σκεπτόμαστε, μαθαίνουμε και επικοινωνούμε.

Η Αφροδίτη συμβολίζει ότι αγαπάμε, ότι είναι ωραίο (& το χρήμα). 

Ο Άρης τον τρόπο που υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας. Τις μάχες που δίνουμε στη ζωή.

Ο Δίας συμβολίζει τους τομείς που είμαστε ευνοούμενοι, και πληθωρικοί.

Ο Κρόνος μας δείχνει τους περιορισμούς και τις δυσκολίες μας.

Θέλετε να μάθετε σε ποια ζωδιακή περιοχή ανήκουν οι πλανήτες σας για να επιλέξετε τους αντίστοιχους κρυστάλλους? 

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ΕΔΩ

(Θα χρειαστούμε ημερομηνία, ώρα και τοποθεσία γέννησης).

Similar Posts