Καθαρισμός & Ενεργοποίηση Κρυστάλλων

Τι είναι ο καθαρισμός κρυστάλλων?

Στην προσπάθεια τους να θεραπεύσουν, μπορεί η αύρα των κρυστάλλων σας να έχει κρατήσει ενεργεία από τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί τους έως ότου φτάσουν στα χέρια σας. Από την εξόρυξη, την κοπή, τη λείανση, την μεταφορά κ.α.

Καλό είναι οι κρύσταλλοι μας να μεταφέρουν μονάχα την ενεργεία που εμείς θέλουμε και να είναι καθαροί από τα ενεργειακά ‘σκουπίδια’ των άλλων. 

Πότε γίνεται ο καθαρισμός των κρυστάλλων?

Επειδή (όπως είναι γνωστό) η Γη, ο Ουρανός και τα Πλάσματα συνδέονται, καλό είναι ο καθαρισμός να ακολουθεί τον κύκλο του Φεγγαριού. Όσο το Φεγγάρι αδειάζει (στη Xάση), ξεκινώντας την επόμενη της Πανσελήνου και μέχρι την Νέα Σελήνη. 

Τι είναι η φόρτιση των κρυστάλλων?

Η φόρτιση είναι κάτι σαν spa για κρυστάλλους…

Οι κρύσταλλοι μας, στην προσπάθεια να μας ‘θεραπεύσουν’ κρατούν μέσα στην αύρα τους την δική μας αρνητική ενέργεια. Καλό είναι, όταν νιώσουμε ότι πρέπει, να τους φορτίζουμε.

Με ποια υλικά μπορούμε να καθαρίσουμε τους κρυστάλλους μας? 

Νερό: 

Διάρκεια καθαρισμού – από μια ημέρα έως και λίγα λεπτά (για φόρτιση και αναζωογόνηση).

Ακόμα και το τρεχούμενο νερό της βρύσης μπορεί να καθαρίσει τους κρυστάλλους μας. Για πιο εντατικό καθάρισμα, μπορούμε να τους καθαρίσουμε στη θάλασσα η και σε μια πηγή. Μπορείτε να τοποθετήσετε τους κρυστάλλους σας σε ένα διχτάκι η σουρωτήρι και να τους αφήσετε εκεί να το απολαύσουν!

*Προσοχή να μην βυθίζετε σε αλατόνερο η νερό κρυστάλλους που αλλοιώνονται από αυτό. Πάντα να δια βάζετε την περιγραφή του κρυστάλλου.   

Αλάτι:

Διάρκεια καθαρισμού – 1-2 ημέρες (όχι για φόρτιση, μόνο για αρχικό καθαρισμό)

Το απλό μαγειρικό αλάτι έως και το ρόζ αλάτι Ιμαλαίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσουμε τους κρυστάλλους μας. 

*Προσοχή να μην βυθίζετε στο αλάτι κρυστάλλους που αλλοιώνονται από αυτό. Τους ακουμπάτε πάνω στο αλάτι με ένα φυσικό (μη -συνθετικό) πανί. Πάντα να διαβάζετε την περιγραφή του κρυστάλλου που αγοράζετε. Το αλάτι το πετάμε μετά τον καθαρισμό. 

Μίγμα βοτάνων:

Διάρκεια καθαρισμού – 3 ημέρες (λίγες ώρες για φόρτιση)

Τοποθετούμε τους κρυστάλλους σε ένα γυάλινο δοχείο και από πάνω ρίχνουμε μίγμα βοτάνων από βασιλικό, χαμομήλι και φασκόμηλο.

Κατάλληλο για όλους τους κρυστάλλους!

Βρασμένο φασκόμηλο:

Διάρκεια καθαρισμού – 3 ημέρες (λίγες ώρες για φόρτιση)

Τοποθετούμε τους κρυστάλλους σε ένα γυάλινο δοχείο και από πάνω ρίχνουμε το νερό από φασκόμηλο που έχουμε είδη βράσει, αφότου κρυώσει.

*Προσοχή να μην βυθίζετε στο νερό κρυστάλλους που αλλοιώνονται από αυτό. Πάντα να διαβάζετε την περιγραφή του κάθε κρύσταλλου.   

Μόνο για φόρτιση:

Καπνός από λιβάνι και φασκόμηλο:

Μέθοδος γνωστή από την αρχαιότητα. Χρησιμοποιείται επίσης για ενεργειακούς καθαρισμούς χώρων. 

Τοποθετούμε τον κρύσταλλο πάνω από τον καπνό στο λιβανιστήρι μας για λίγα λεπτά. Δείτε πως ‘αγκαλιάζει’ ο καπνός το κρύσταλλό και όταν ολοκληρώνει την εργασία του το αφήνει! 

Smudging. Kάπνισμα με στικ από φασκόμηλο. (Για πιο βαθύ κάπνισμα).

Επίσης γνωστή μέθοδος από την αρχαιότητα. Χρησιμοποιείται και για ενεργειακούς καθαρισμούς χώρων. 

Τοποθετούμε τον κρύσταλλο πάνω από τον καπνό πάνω από το ειδικό σκεύος για λίγα λεπτά. Δείτε πως ‘αγκαλιάζει’ ο καπνός το κρύσταλλό και όταν ολοκληρώνει την εργασία του το αφήνει! 

Ηλιακό φως:

Τοποθετούμε τον κρύσταλλο μας στο φως του Ηλίου για λίγες ώρες.

Πανσέληνος:

Τοποθετούμε τον κρύσταλλο μας στο φως της Πανσελήνου για λίγες ώρες.

Φόρτιση από άλλους κρυστάλλους:

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να προγραμματίσετε τρίμματα χαλαζιακών κρυστάλλων ή και μεγαλύτερους χαλαζίες, με την πρόθεση της φόρτισης και να τοποθετείτε τους κρυστάλλους σας επάνω τους (ακόμα και μόνιμα).

Ο καλύτερος τρόπος για να είναι τα κοσμήματα σας πάντοτε φορτισμένα και να σας ενεργοποιούν συνεχώς!

*

χετε κάποια ερώτηση? Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@crystalyogi.gr

Similar Posts